ponedjeljak, 27. travnja 2015.

ORGANIZIRAJTE PROSTORIJE U KUĆI






Svi znamo da je organiziran dom, uredan, sretan i lijep dom ...

Organizacija je ključ svakog doma. Kada organizacija postoji, onda je dom uredan i čist, a također nam pomaže lakše pronalaziti stvari.

Zato smo danas pripremili savjete za organizaciju vašeg doma za svaku prostoriju.

KUHINJA


NAPRAVITE ZONE U KUHINJI
Grupirajte stvari u vašoj kuhinji po svojoj funkciji. Na prvoj slici možete vidjeti lijepu bijelu kuhinju, u kojoj je s jedne strane hladnjaka smještena zona mikser, a iznad, na policama se nalaze zdjele za miješanje, mjeru i sl. Na suprotnoj strani hladnjaka je zona za pripremu obroka, a tu se nalaze i sve potrebne stvari na policama - zdjele, čaše, šalice za kavu Itd ...

SKLADIŠTENJE NA IZVLAČENJE
Pametan izbor za one kutne elemente u kuhinji, jesu police na izvlačenje. Ogradice na policama drže predmete na mjestu, tako da nema padanja, a visine na kojima se police nalaze su dovoljno velike da se tu drže i boce. Ova funkcionalna ideja nam olakšava traženje, jer ne moramo ulazimo u elemente da bismo našli nešto.

LADICE
Tipično kuhinjske ladice su plitke i uske, idealne za posuđe i stolnjake. Ali veće ladice mogu biti pametan izbor ako vam je u planu pohrana. Ove ladice mogu smjestiti gomilu posuđa ili velikih šerpi i lonaca. Zbog svog mehanizma na izvlačenje, sadržaj u ladicama je dostupniji, ne morate se više penjati ili saginjati da biste dohvatili zdjelu u kojoj svaki dan kuhate. Izdržljivi klinovi će držati posuđe u mjestu, samo ih postavite na odgovarajuću veličinu.

L-POLICE
Iskoristite kuhinjski kut s L-policama, jer one pružaju kontinuiranu pohranu. Budite sigurni da su police ojačane u kutovima tako da mogu nositi teške predmete.

SKLADIŠTENJE PREKO CIJELOG ZIDA
Pretvorite zid u skladišni centar. Treba vam komoda koja je velika i prostrana sa mnogo polica i ladica. Tu možete držati posuđe koje koristite u posebnim prilikama, kuharice, piće ili srebrni escajg.


KUPAONICA


UGRAĐENO SKLADIŠTE
Ako je skladište prioritet, razmislite o skladišnoj kuli. Ova kula koristi vertikalni prostor za pohranu, također je pristupačnija od zatvorenih skladišnih prostora. Ovdje možete držati stvari za svakodnevnu higijenu i uljepšavanje.

PAMETNO I KOMPAKTNO
Za male kupaonice, razmislite o policama koje se spuštaju i otkrivaju skriveno mjesto za pohranu iza. Polica se sklapa i implementira u zid, a rasklapa se na taj način da osigurava dodatni prostor za šminkanje ili feniranje. Kada završite, polica se postavlja na zid i pokriva mjesto za pohranu.

BUDITE AGRESIVNI
Tajna organizacija kupaonice je biti marljivi i nemilosrdni kada je u pitanju bacanje onoga što nije potrebno. Kupaonica je jedna od onih prostorija u kojoj pretresamo stvari koje ne koristimo da bismo došli do onih koje koristimo svakodnevno.

NABAVITE JOŠ MJESTA ZA SKLADIŠTENJE
Ako vašoj kupaonici nedostaje mjesto za pohranu, iskoristite stari ormar ili komodu, koju ćete redizajnirati, za držanje posteljine, ručnika i zalihe, kao i onih većih stvari poput fena, pegle za kosu, figara i sl ...


PREDSOBLJE


MJESTO ZA SVE
Bilo da je vaš prostor veliki i može se brojati kao zasebna soba ili je samo jedan zid koji se prostori od vrata do vrata, ključ je da ovaj prostor ima mjesto za sve one stvari koje netko može nositi sa sobom i nema potrebe da ih unosi dalje u kuću. Popis stavki - kaputi, čizme, kišobrani, pošta, ključevi ... i stvorite pristupačan skladišni prostor za svaku od njih.

NEKA BUDE UGODAN PROSTOR
Koristite police ili košarice u bojama ili zanimljivim natpisima, kako biste stvorili atraktivan ulazni prostor za vas i prijatelje. Pronađite način da cipele uvijek budu na mjestu, a ne svuda po podu. Možete za to upotrijebiti jednostavnu veliku košaricu. Ugradite dosta vješalica za kapute i jakne, a u zimskom razdoblju pripremite košaricu ili kutiju koju ćete ukrasiti za rukave, kape i šaleve.


DNEVNA SOBA


KOŠARE
Za razliku od kuhinje ili predsoblja, dnevna soba je namijenjena za opuštanje i razgovor, i često obuhvaća mnogo više od same funkcionalnosti. Ali i ovaj prostor zahtjeva mjesto za pohranu. Koristite velike žlice ili dekorativne kante za deke, igračke ili elektroniku. Ako se vaša ulazna vrata otvaraju izravno u dnevnoj sobi, postavite stol, a ispod njega smjestite košarice za kišobrane, rukavice i sl ...

KONTROLIRAJTE DODATNE STVARI
Držite samo filmove, igre, glazbu i knjige koje se koriste i koje se uklapaju na vašim policama. Koristite kutije ili košare s oznakama kako biste držali sve organizirano, dekorirajte kutiju po svojoj volji i organizirajte svoju dnevnu sobu.

SOBA ZA SVAKOGA
Pošto svaki član obitelji provodi vrijeme u ovoj prostoriji, ona može postati zbrka aktivnosti i predmeta. Napravite skladište za svaku aktivnost, bilo da je čitanje, društvene igre, konzole, plaćanje računa i sl ...


SOBA


KORISTITE PODNOŽJE KREVETA
Kada je prostor zlatan, podnožje kreveta je brzo i savršeno rješenje. Postavite klupu koja se može otvarati, ili stolić s košarama ispod za dodatno mjesto za pohranu. Tu držite posteljinu ili sezonske stvari.

VIŠENAMJENSKO SKLADIŠTENJE
Postavite mjesto za pohranu koje će služiti za više od jedne značajke. Mala komoda s ladicama može služiti i kao noćni stolić. Stol s ladicama pored kreveta može služiti kao radni prostor i noćni stolić.

RAZMIŠLJAJTE VERTIKALNO
Odmarajte se bezbrižno znajući da su vaše stvari organizirane i slobodne od kaosa. Iskoristite prazne zidove s vertikalnim policama. Ovo je savršeno rješenje za manje prostore. Dobit ćete dosta mjesta za knjige, dekor i sl., a nećete zauzeti prostor u vašoj spavaćoj sobi.

MESTO ZA PRLJAVO RUBLJE
Imajte posebno mjesto za vaše prljavo rublje. Ulaganje u koš ili košaricu koja će biti skrivena u ormaru kako biste spriječili gomilanje prvljavog rublja po podu.


URED U KUĆI


SAD I POSLIJE
Organizirajte svoje prioritete u dva dijela: jedan određen za stvari koje vam svakodnevno trebaju u radu i drugi za one stvari koje vam ponekad trebaju. Tako ćete uvijek znati gdje vam što stoji i brzo ćete sve pronaći.

PLOČA
Ploča je odgovor na sve. Čak i u digitalnom dobu, ploča od pluta ima mjesto u vašem uredu za postavljanje papira, kalendara, opomena i sl ... Koristite dekorativnu traku ili lijepu vrpcu da biste podijelili vašu ploču u odjeljke za specifične zadatke.

NA VIDIKU
Ispunite zid kod vašeg kućnog ureda s računima, stavkama i prepiskama, kako bi bile uvijek na vidnom mjestu. Koristite kutije s natpisima koje će vam uvijek biti ispred očiju i lako ćete se snaći u papirima.

Nadamo se da ste uživali u našim savjetima. Nabrojali smo sve najvažnije prostorije u kući kako biste što bolje organizirali vaš dom. Ako i vi imate savjet kako što bolje organizirati dom, ostavite nam komentar.








N.O.

0 komentari:

Objavi komentar